Despre noi



Marius Ursu s-a nascut in Prigor, o localitate de pe Valea Almajului, în sudul Banatului.

El a început sa joace la vârsta de 6 ani, iar de la 8 ani a activat în cadrul formatiei de dansuri a scolii generale Prigor. În perioada liceului a activat la formatia de dansuri a liceului “Stefan Plavat” din Orsova, iar în acelasi timp (de la 16 ani) a fost membru al ansamblului “Doina Cernei” din Orsova. Din anul 1983, când a devenit student, a facut parte din ansamblul folcloric “Doina Timisului” al Casei de Cultura a Studentilor din Timisoara, iar din 1986 pâna în 2005, a fost membru al ansamblului folcloric “Timisul” din Timisoara.

Ca solist dansator Marius a participat la 2 editii ale festivalurilor nationale de folclor obtinand de fiecare data premiul I, la editiile din anii 1985 si 1987.

Marius este maestrul coregraf al ansamblului folcloric "Doina Timisului", al Casei de Cultura a Studentilor din Timisoara, din anul 1990. În acel moment era recunoscut, de catre Asociatia Coregrafilor Ansamblurilor Folclorice din România, ca cel mai tânar coregraf din tara. La ora actuala acest ansamblu este considerat, de catre specialisti unul cele mai bune ansambluri folclorice din tara.

Este de profesie inginer mecanic, dar s-a hotarat sa-si urmeze destinul, acela de cercetare si valorificare a dansului si traditiilor populare romanesti. A participat la mai multe cursuri de perfectionare, iar în anul 2010 a absolvit si Academia de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Facultatea de Pedagogie Coregrafica – Folclor.

Maria Ursu s-a nascut la Arad si de mica a fost atrasa de dansul popular, parcurgând toate treptele performantei artistice, de la ansamblurile de copii si tineret pâna la ansamblurile recunoscute de amatori ("Timisul" si "Doina Timisului"). Maria a urmat cursurile Institutului Politehnic din Timisoara, iar în anul 1990 a devenit membra a ansamblului folcloric "Doina Timisului", unde l-a cunoscut pe Marius, coregraful ansamblului. În 1991 s-au casatorit, iar acum au o fetita, Patricia.

Dupa 1990 au participat la peste 100 de seminarii si festivaluri în strainatate, în peste 40 de tari, de pe 6 continente: Albania, Andorra, Anglia, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Cehia, China, Coreea de Sud, Danemarca, Egipt, Elvetia, Franta, Georgia, Germania, Grecia, Hong Kong, Insulele Azore (Portugalia), Israel, Italia, Japonia, Lituania, Malaezia, Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Slovacia, Spania, SUA, Suedia, Tara Galilor, Turcia, Ungaria, etc.